Ooit gebouwd als stoompont

Gered van de sloop is de veerpont sinds 2005 in een stoer en succesvol horeca concept gehesen

Over Pont 13 | Eten, drinken & bootjes

Pont 13 heeft een robuuste en vooral gezellige uitstraling waar de service heerlijk ongedwongen, vrolijk en relaxed is. Op de heuse houtskoolgrill worden dagverse vlees- en visgerechten bereid. Zowel binnen als op het grote terras kun je genieten van diverse hapjes, heerlijke speciaalbieren, lekkere wijnen of gewoon een goede kop koffie. Een eigen aanlegsteiger zorgt ervoor dat je ook met een bootje makkelijk bij ons aan kunt leggen.

Pont 13 is van dinsdag t/m zondag vanaf 11.00 uur geopend voor koffie, lunch, borrel en diner. Tevens is de Pont volledig af te huren voor besloten evenementen zoals verjaardags- en bedrijfsdiners en/of feesten. Tot slot kun je bij Pont 13 in het huwelijksbootje stappen daar het een officiële trouwlocatie is. Maak het compleet met een diner en feest tot 150 gasten.

De historie

Pont 13 is gebouwd in 1927 als stoompont en werd in 1956 verbouwd tot dieselelektrische veerpont. Na jaren dienst te hebben gedaan voor het vervoer van voetgangers en motorvoertuigen over het IJ is hij verkocht door het GVB en werd gebruikt voor vrachttransport richting IJburg. Na de uitdiensttreding werd Pont 13 als ‘oud ijzer’ aangeboden in Zaandam. Gered van de sloop is de veerpont sinds 2005 in een stoer en succesvol horeca concept gehesen en heeft sinds 2010 een definitieve ligplaats aan de Haparandadam in de Westelijke Houthavens.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van al onze activiteiten.